ful_


BAKGRUNDSBILD
Ful order, bilaga
JOEL Works
Bilden är beskuren

STAGING SISTERHOOD
- Ful om Women Playwright International Conference

Women Playwright International Conference hölls i Stockholm sommaren 2012 och samlade runt 250 deltagare från 47 länder. Konstkollektivet Ful blev tillfrågade av konferensens värd, Riksteatern, att göra en dokumentation. Staging Sisterhood är inte bara en utvärdering eller återblick. Inte ett dokument att lägga till arkiven utan en publikation som vill ställa frågor och ge grund för framtida diskussioner.

Temat för WPIC 2012 var The Democratic Stage. I Staging Sisterhood får du möta Sondos Shabayek, en av grundarna till projektet Tahrir-monologerna, samt läsa några av de berättelser som de samlat in. Max Decroy Strandlund skriver om vikten av community-teater och Rani Nair tittar närmre på urvalsprocessen för konferensen. Ful ställer frågorna what is a woman, what is playwright, what is international och what is a conference till fyra av konferensens medverkande – Olga Dimitrijevi, Zainabu Jallo, Sally Campusano Torres och Andrea Assaf.

Dessutom bjuder vi på workshop med Guerilla Girls on Tour, demonstration för Pussy Riot och lesbisk lunch.

Staging Sisterhood är Fuls sätt att återberätta ett skeende. För att belysa dramaturgins makt att inkludera och exkludera, och för att uppmuntra läsaren att bygga sin egen berättelse erbjuder Nasim Aghili, i en bilaga designad av JOEL works, alternativa läsvägar. Designen uppmuntrar läsaren att riva loss sidorna och använda bilagan som ett stöd för att hitta nya sidordningar och berättelser.

Läs Staging Sisterhood som pdf här.


© 2010 Ful 
Ful on WPIC
Ful on WPIC

Prenumerera på Fuls nyhetsbrev!