ful_


BAKGRUNDSBILD
Ful order, bilaga
JOEL Works
Bilden är beskuren
Till Ful 2/2010 Textstorlek Vanlig | Stor | Störst

Reliving a Moment of Madness from Tidskriften Ful on Vimeo.

Reliving a Moment of Madness handlar om historien i nuet och nuet i framtiden. Om representation och historieskrivning, monument och förändring.

Reliving a Moment of Madness är en aktion och video som bygger på händelserna kring Almstriden den 11-12 maj 1971 i Kungsträdgården då demonstranter klättrade upp i almarna och hindrade dem från att bli nedsågade. Min utgångspunkt för aktionen/videon är civil kamp och manifestationen av den.

De som satt i träden den 11-12 maj 2010 utmanar och ifrågasätter på olika sätt den etablerade maktordningen idag. Almstriden var en lyckad civil aktion, almarna är monumenten över detta. Genom aktionen Reliving a Moment of Madness ville jag återaktivera dessa monument och platsen i staden för en natt.

Under en kort tid på natten bildades ett tillfälligt vi som inte hade ett fysiskt närvarande dom. Till skillnad från under den historiska händelsen fanns där inga poliser, inget egentligt yttre hot, inga megafoner eller rop. Det som utfördes var en symbolhandling, de som var med var där som representanter för sig själva.© 2010 Ful