ful_


BAKGRUNDSBILD
Ful order, bilaga
JOEL Works
Bilden är beskuren

FUL: ISCENSATT #3-4 2011


19–22 augusti 2011 bjöd Ful in 22 konstnärer och aktivister för att iscensätta Ful #3-4 2011. Ett Ful Space: upprättades på Hamngatan i centrala Malmö under Malmöfestivalen.

Välkommen till Ful: Iscensatt!


INNEHÅLL FUL 03-04 2011:

FUL: ISCENSATT - NASIM AGHILI

Att ta makten över sin egen iscensättning är en politisk handling. Ful iscensätter sig själv. Ful är den som på scenen tolkar Ful. En historieskrivning. En stor utandning. En lek. Ful iscensatt.

JAG TYCKER INTE ILLA OM VITA - TRYCK

"Vi har ju allihop som är med i TRYCK jobbat mycket på scener och i film. Men vi är nästan alltid den enda svarta, den ensamma. Att någon gång få vara del av en grupp, där det är fler som delar en del av erfarenheterna, att inte alltid vara den udda, det är ganska fantastiskt."

HJÄRTESPALTEN
- FUL

Kära Ful-Ulf,

Jag, mina partners och sambos har ett problem. Vi saknar de där vardagliga orden som kan beskriva våra relationer till varandra. Vi hoppas att du kan hjälpa oss!

KLÄNNINGEN
- ANDY CANDY

Den här klänningen som jag har på mig är inget annat än andras transfoba föreställningar, bara att det är jag som måste bära på dem. Den har blivit mitt fängelse.

SQUEER#14 - POTATOPOTATO

"Asså fast. Nej. Det känns inte helt okej. Faktiskt inte helt okej. Nej, okej är inte rätt ord. Chock. Tror jag är bättre. Vad fan håller jag på med?"

DET INKONTINENTA - HANNA LJUNGH & BJÖRN KARLSSON

Vi tänker oss att det ska vara ett skeende eller en process med ett centrum i Fuls rum, som leder betraktaren ut i det offentliga rummet och Malmöfestivalen. Hos Ful presenterar vi Det inkontinenta.

FUL SPACE: EN UPPGÖRELSE - MARIANA ALVES

Jag tänker inte låta dig komma undan den här gången.

Jag är arg.

NAILZ! - KARIN "KAKAN" HERMANSSON

Till Cookies nail saloon är alla välkomna över en kopp systerskap och en remake á la R’n’B både gällande naglar och state of mind.

KALLA MIG HEN
- FUL OCH GENANT

Samtal mellan Frida Berglund, dåvarande elev och Julia Ljungberg, lärare från Humfryskolan i Malmö som gör skoltidningen Genant, i vilken de använder sig av pronomet hen, samt Malin Holgersson, Helena Lindblom och Max Strandlund från Ful.

HITTA HEM - THÉRÈSE KRISTIANSSON

"Konstprojektet Att hitta hem har sitt ursprung i mitt intresse för begreppet hem."

PLAYING THE MAP OF POWER - W.I.S.P.

”Play the future you want to see – How to create a personal feminist utopia through game making”

TIGER-TAPE- 20011-08-18.MP3 - TIGER TAPE

"Det ska vara fett liksom. Det ska kännas i ryggraden, eller i hela kroppen. Jag tycker att det ska vara, vad heter det, känslosamt och maffigt"


PRENUMERERA

För bara 250 kr (230 för studenter) kommer Ful raka vägen hem till dig en gång i halvåret. En helårsprenumeration för företag/institutioner kostar 400 kronor och utrikes 350.

Skicka namn och adress till prenumerera(a)tidskriftenful.se
och skriv om du vill börja din prenumeration med aktuellt nummer.

© 2010 Ful 
Ful 03-04 2011
Ful 03-04 2011
Ful: Iscensatt

Prenumerera på Fuls nyhetsbrev!